Zij gingen je voor

Een aantal kandidaten zijn inmiddels geslaagd voor hun C of CE rijbewijs en werken met veel plezier bij Post NL. Momenteel zitten er nog 20 kandidaten in opleiding.

Daniel is dé eerst kandidaat die geslaagd is voor het C rijbewijs. Hij is er nog niet want hij gaat zo snel mogelijk door voor de CE maar deelt graag alvast zijn ervaring met jullie.

Daniel verteld:

Daniel Morillo | 28 jaar | Regio Rotterdam
Werkzaam bij Post NL sinds februari ’19

Via via ben ik in contact gekomen met Monique, chauffeurscoach bij Post NL Rotterdam. Na een uitgebreid sollicitatiegesprek zag ik het helemaal zitten en gelukkig Monique ook!

Voordat ik kon beginnen moest ik bij Verkeersschool Blom een kwalificatieles doen van 2 uur om te kijken of ik feeling voor het rijden in de vrachtauto. Op basis van deze les krijgt Monique een advies. Zo weten zij meteen of je geschikt bent.. en zoals je al raad, ik was geschikt; 20 uur rijles + examen.

Voordat ik aan de praktijk mocht beginnen moest ik eerst de theorie halen. De cursus duurt 5 dagen (maandag t/m vrijdag) en krijg je alle drie de onderdelen: RV1, V2C en V3C. Wat ik erg fijn vond is dat op de maandag voor de examens er nog een examentrainingsdag is. Dan kun je alles nog even herhalen en vragen stellen. Op dinsdag ging op examen, drie examens op 1 dag, best pittig maar het is mij gelukt, in 1 x!

Voordat ik aan de praktijklessen kon beginnen moest ik naast de theorie ook medische in orde zijn. Hiervoor werd ik gekeurd bij Blom door een speciale arts.

Medische keuring: CHECK, Theoriecertificaten: CHECK, Praktijk: Let’s go!

Omdat ik het C-rijbewijs met vakbekwaamheid (code 95) moet hebben deed ik ook een praktische toets en toets besloten terrein. Daarna was het dan eindelijk zo ver; ik mocht gaan rijlessen. Mijn examen stond gepland op 8 april om 14.30 uur. Op 4 & 5 april hebben hele dag rijles gehad en op de dag van mijn examen ook nog een paar uur..

De 20 uur rijles werden verdeeld over 3 dagen. Ik heb les gehad van Eric en dat vond ik super fijn! Hij legde alles goed uit en mede dankzij zijn manier van lesgeven heb ik het dan ook in 1 x gehaald.

Nu ga ik verder voor mijn CE-opleiding. Ik hou jullie zeker op de hoogte.