De opleiding

De opleiding voor het CE-rijbewijs bestaat uit 2 onderdelen: Rijbewijs C; Vrachtauto & Rijbewijs CE: Aanhanger/oplegger achter de vrachtauto. Onderstaand leggen wij stapsgewijs uit hoe dit eruit ziet:

Om in aanmerking te komen voor de opleiding met baangarantie moet je in het bezit zijn van het autorijbewijs (B) & de Nederlandse taal voldoende beheersen. Als je hieraan voldoet moet je voordat je kunt starten de volgende stappen doorlopen:

Kwalificatieles
Deze 2 uur durende les is om te kijken of je geschikt bent & hoeveel lessen je nodig hebt. Deze les wordt ook gedaan wanneer je het C-rijbewijs al hebt en het CE-rijbewijs wilt gaan halen.

Gezondheidsverklaring aanvragen
Dit is een van de belangrijkste dingen die op voorhand gedaan moet worden. Jij moet zelf de gezondheidsverklaring aanvragen bij het CBR. Hiervoor heb je Digid mét SMS code nodig, indien je deze niet hebt moet je die tijdig aanvragen en opnieuw activeren. Als je dan kunt inloggen moet je de gezondheidsverklaring aanvragen voor categorie C & CE!!!

Medische keuring
Zodra je gezondheidsverklaring hebt ingediend en een brief/mail hebt ontvangen van het CBR kun je medische gekeurd worden. Je neemt de brief die je dan hebt ontvangen mee naar de keuringsarts. Deze keuring vind plaats op locatie bij Post NL of Verkeersschool Blom.

Opleiding rijbewijs C

Kwalificatieles: check, Gezondheidsverklaring: check, Medische keuring; check. Dan is het tijd om te starten aan de opleiding! De opleiding voor het rijbewijs C ziet er alsvolgt uit:

Theorie
– 3 dagen RV1 Verkeer & Techniek
– 1,5 dag V2C Administratie
– 0,5 dag V3C Casestudies (t.b.v. vakbekwaamheid code 95)
– 1 dag examentraining (dag voor de examens)

Voor alle 3 de onderdelen doe je examen op 1 dag | De cursus vind plaats in Etten-Leur, Tilburg of op locatie bij Post NL.

Praktische toets & Toets Besloten terrein
– 0,5 dag les + praktische toets
– 0,5 dag les + toets besloten terrein
Deze onderdelen zijn t.b.v. vakbekwaamheid code 95

Praktijklessen
– 2,5 / 3 dagen
– 20 tot 26 uur rijles
– Praktijkexamen

Opleiding rijbewijs CE

Zodra je geslaagd bent voor het C rijbewijs & categorie C hebt laten bijschrijven op jouw rijbewijs kun je starten voor de opleiding voor het E achter C rijbewijs:

Voor het CE rijbewijs hoef je geen theorie te doen, alleen praktijklessen + examen volstaat.

Praktijk
– 2,5 / 3 dagen
– 20 tot 24 uur rijles
– Praktijkexamen Opleiding rijbewijs CE

Voordelen Blom & Post NL opleiding

  • Je weet op voorhand waar je aan toe bent; dankzij de kwalificatieles.
  • Éénmalige examengarantie op alle onderdelen + speciale Post NL garantiepakketten.
  • De snelste opleidingsmogelijkheid van Nederland.